Samenwerking

Oldambt Cultuur gaat in diverse projecten samenwerkingsverbanden aan met andere partijen uit de regio.

 

Sense of Place

In het kader van ART7 is Oldambt Cultuur een samenwerkingsverband aangegaan met Sense of Place.

Festival Hongerige Wolf

Oldambt Cultuur leverde in 2018 een bijdrage aan het Festival Hongerige Wolf met het inbrengen van een groot deel van de beeldende kunst binnen de artistieke programmering. 
Ook in andere projecten, waaronder het symposium met de titel ‘Het Oldambt heeft de Toekomst’ in 2019 (vervolg op de Prix de Rome 2018), wordt samengewerkt.

Stichting Landschap Oldambt

Onder andere in het kader van Art7 en van het symposium ‘Het Oldambt heeft de Toekomst’ in 2019 (vervolg op de Prix de Rome 2018), wordt samengewerkt met de Stichting Landschap Oldambt.

HempFlax

Oldambt Cultuur is een samenwerking aangegaan met HempFlax uit Oude Pekela. Dit bedrijf past uitstekend bij de missie van OCU, wat betreft goede en duurzame omgang met het landschap, alsook innovatie in de (beeldende) kunst.
HempFlax is een van de initiatiefnemers van de Hemp Design Factory. Daar is centrale vraag: hoe integreren we toepassingen van bio-based materiaal (hennep) in ons dagelijks bestaan? Er wordt in de factory gewerkt aan art- en designontwerpen gebaseerd op hennep. Doel is om meer bedrijvigheid in de regio te brengen en deze ontwerpen op grotere schaal in productie te nemen. Dit levert kansen op voor startende ondernemingen en is gunstig voor de werkgelegenheid in Groningen.

Het is de bedoeling dat de Hemp Design Factory mensen bij elkaar brengt die samen aan de slag gaan met onderzoek en ontwerpen rondom de thema’s bouwen met hennep, het maken van ontwerpen voor de fashionlijn, ontwerpen die geschikt zijn voor 3D-printing en spuitgieten. Hemp Design Factory

De Hemp Design Factory is een initiatief waaraan meerdere partijen deelnemen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen (Academie Minerva en het lectoraat Art & Sustainability), Terra, HempFlax, de Ondernemersvereniging Pekela en de Gemeente Pekela. www.hempflax.com

Galeries

Verder werkt Oldambt Cultuur samen met Galerie Waarkunst in ‘t Waar, en Galerie LaKaserna in Bad Nieuweschans.

Nieuws

 


oktober 2018

Oldambt Cultuur presenteert zich bij PRIX DE ROME 2018!

 

Lees meer

 


juli 2018

Oog van God geplaatst bij OZG

 


Eerdere projecten
van Oldambt Cultuur

 

13, 14 & 15 juli 2018


Festival Hongerige Wolf

 

17 juni t/m 10 september 2017

Kunstmanifestatie 
Rondom Waalkens

 


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief van OCU.

 

 

 


Facebook